Пълнено пиле със сушени плодове на шиш

05/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Хем сладко, хем солено, но най-вече - супер вкусно пълнено пиле, изпечено на шиш "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода заедно със сушените плодове. Преди пълното сваряване добавяме орехите. Оставят се известно време под капак и сваляме тенджерата от огъня.

Заливаме с разтопеното масло и сока от нар.

С тази плънка пълним предварително измитото, подсушено и поръсено със сол и малко лют пипер пиле. Зашиваме отвора и нанизваме пилето на шиш.

Печем, докато добие златисто-кафеникав цвят, като от време на време мажем с масло.

Може да изпечем пилето и във фурната.

Поднасяме с варени кестени или салата.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар