Сушени сливи

18/07/2011
админ
отадминНовак
"Дъхави сушени сливи, които може да използвате в кухнята или просто за похапване!"
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 417
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще Ви предложим два варианта на сушени сливи.

Сливите могат да се сушат на домашната печка. За целта обаче трябва да се заредите с малко търпение, тъй като обработката им изисква доста време.

Добре измитите сливи се нареждат в тава. Поставят се във фурната за осем часа при температура не по-висока от 50-55 С. След първите осем часа, температурата се повишава на 60-65 градуса за още 8 часа.

След 16-часовото печене сливите се изваждат и се оставят да престоят едно денонощие при стайна температура. След което за още 8 часа отново се поставят във фурна при 75-80 градуса.

Ако варианта с печката не ви харесва, можете да изсушите сливите и на слънце.

Плодовете се нареждат върху хартия, поставят се в слънчево и чисто помещение. Необходими са 8 до 10 дни за пълното изсушаване на сливите.

От 10 кг сливи се получават около 3 килограма сушени сливи.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мариела Христова
Аз ги суша на слънце поставени върху решетка за 10 дена.
0
0
Добринка Петкова
Майка ми от няколко години си суши сливи,но мисля че ги обработваше някак, преди самото сушене.След това ги съхранява в книжни пликове.
0
0
Василка
Василка
17.09.2012 17:06
в торбички от естествени влакна, в долното отделение на хладилника или на хладно
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв