Кокошка с орехов сос

13/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кокошка – 1 бр. или пиле
  • лук – 3 - 4 глави
  • чесън – 1 скилидка
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • орехи – 1 ч.ч.
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокошката да се пече във фурна в съд наполовина пълен с вода, т.е. едновременно да се пече и вари.

Внимаваме да се зачерви от всички страни и обръщаме от време на време.

Изваждаме я от бульона, нарязваме я на парчета и заливаме с ореховия сос.

За него счукваме орехите или ги смиламе, добавяме бульон, колкото да се получи средногъста каша. Прибавяме предварително нарязания и запържен в мазнина лук, счукания чесън, червения пипер и солта.

Разбъркваме добре до получаването на еднородна каша (може да прибавим малко мед или захар). Слагаме и оцет на вкус.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар