Кокошка с орехов сос

13/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокошката да се пече във фурна в съд наполовина пълен с вода, т.е. едновременно да се пече и вари.

Внимаваме да се зачерви от всички страни и обръщаме от време на време.

Изваждаме я от бульона, нарязваме я на парчета и заливаме с ореховия сос.

За него счукваме орехите или ги смиламе, добавяме бульон, колкото да се получи средногъста каша. Прибавяме предварително нарязания и запържен в мазнина лук, счукания чесън, червения пипер и солта.

Разбъркваме добре до получаването на еднородна каша (може да прибавим малко мед или захар). Слагаме и оцет на вкус.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар