Перуански крем с кафе

30/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Знаете ли колко далеч отидохме, за да ви донесем тази рецепта? Но си струваше "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко – ¾ л
  • жълтъци – 4 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • пудра захар – 30 г
  • кафе – 50 г на зърна
  • ванилия – 1 пакетче
  • шоколад – 100 г
  • захар – 75 г на бучки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме млякото, прибавяме към него едро смляното кафе и оставяме да престои 15 минути.

Напояваме с вода захарта на бучки и приготвяме светъл карамел. Към него прибавяме ½ ч.ч. студена вода и разбъркваме. Пускаме начупените парчета шоколад и го разтопяваме.

Изсипваме в тази смес прецедените мляко и кафе. Слагаме и пудрата захар.

Разбиваме жълтъците и целите яйца и ги разбъркваме със сместа.

Разпределяме крема в купички и го изпичаме във фурната.

Сервираме го студен.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар