Кафеен ликьор

23/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Ще се срещнем отново тук на по един малък кафеен ликьор "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кафе – 150 г арабика (на зърна)
  • гроздова ракия – 750 мл (40 градуса)
  • захар - 375 г на бучки
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме едро смляното кафе и ракията в херметически затворен буркан.

След 3 дни приготвяме сироп от захарта и водата. Оставяме да ври 1 минута и още топъл го наливаме в буркана.

Оставяме да престои 5 дни. После прецеждаме и наливаме готовата напитка в бутилка.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар