Домашен сос Холандез

22/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Уникален домашен сос за меса и риба"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 354
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • жълтъци – 2 бр.
  • масло – 160 г
  • лук – ½ глава
  • естрагон – 2 листенца
  • бяло вино – 4 с.л. сухо
  • черен пипер – 4 зърна
  • индийско орехче – на върха на ножа, настъргано
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме ситно нарязания лук, зърната черен пипер, листенцата от естрагон, виното и 4 с.л. вода, докато останат около 2 с.л. бульон. Прецеждаме и изстудяваме.

Разбиваме жълтъците и с бъркане ги прибавяме към соса.

Поставяме тенджерата в по-голям съд с топла вода и на пара варим, като бъркаме с тел, докато сосът се сгъсти.

Отделно разтопяваме маслото и в началото сипваме капка по капка в соса, като не преставаме да бъркаме. Посоляваме, подправяме с лимонов сок и поднасяме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар