Белгийски рибен сос

06/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Уникален сос за риба, с който ще превърнете всяко рибено ястие в гурме предизвикателство за гостите си "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бульон – 500 мл от риба
  • брашно – 3 с.л.
  • масло – 60 г
  • горчица – 1 ч.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • индийско орехче – 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято масло запържваме брашното, докато леко пожълтее.

Постепенно прибавяме рибения бульон, като бъркаме, докато сосът започне за се сгъстява.

Подправяме с горчица, дафинов лист, сол и индийско орехче и варим няколко минути. Накрая прибавяме лимоновия сок и нарязания магданоз.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар