Винени палачинки със зеленчукова плънка

02/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не, не може да си представите колко са вкусни, докато не ги опитате, просто няма начин "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За палачинковото тесто
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • бяло вино – ½ ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • За плънката
  • целина – ½ глава
  • моркови – 1 бр.
  • зелен фасул – 100 г
  • грах – 100 г
  • За сос бешамел
  • масло – 3 с.л.
  • брашно – 3 с.л.
  • прясно мляко – 3 ч.ч.
  • жълтъци – 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:
Разбиваме яйцата с 1-2 с.л. вода, като за омлет. Разбиваме брашното с млякото до получаване на гладка каша, прибавяме яйцата и виното до получаване на еднородна каша с гъстотата на тесто за палачинки (като боза) – ако е необходимо, прибавяме още брашно. От тази смес пържим палачинки.

За соса:
Приготвяме соса, като сгорещяваме маслото, прибавяме брашното и пържим до бледорозово. Прибавяме млякото и бъркаме до получаването на еднородна смес. Разбиваме жълтъците с 1-2 с.л. вода и ги прибавяме към млечната смес. Разбиваме с тел и варим 10 минути, посоляваме на вкус.

За плънката:
Сваряваме зеленчуците в подсолена вода, пасираме и прибавяме към приготвения сос.

Намазваме палачинките с приготвената зеленчукова смес и ги завиваме на руло. Поднасяме съсзелена салата.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар