Френски маслен сос

04/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Не разбираме как може френската кухня да изобилства от рецепти с много масло, а французойките да са едни такива фини, слаби ...."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло – 3 с.л.
  • сметана – 1 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • жълтъци – 1 бр.
  • бульон – 250 мл по избор
  • лимонов сок – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме 1 с.л. масло, слагаме брашното и разбъркваме на гладка смес. Постепенно с бъркане прибавяме врелия бульон.

Без да преставаме да бъркаме, варим соса десетина минути. Посоляваме, подправяме с черния пипер и лимоновия сок, махаме от огъня и постепенно прибавяме жълтъка и сметаната.

Останалото масло нарязваме на листчета, прибавяме към сместа и разбиваме соса, докато стане гладка маса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар