Френски маслен сос

04/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не разбираме как може френската кухня да изобилства от рецепти с много масло, а французойките да са едни такива фини, слаби ...."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме 1 с.л. масло, слагаме брашното и разбъркваме на гладка смес. Постепенно с бъркане прибавяме врелия бульон.

Без да преставаме да бъркаме, варим соса десетина минути. Посоляваме, подправяме с черния пипер и лимоновия сок, махаме от огъня и постепенно прибавяме жълтъка и сметаната.

Останалото масло нарязваме на листчета, прибавяме към сместа и разбиваме соса, докато стане гладка маса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар