Пица с бекон и сметана

12/07/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"Диетична пица ... шегуваме се - недиетична, но феноменално вкусна пица, която ще ви накара да забравите да броите калориите на всяка крачка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 894
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с 1 ч.л. сол в 75 мл топла вода. Пресейте брашното в купа и в кладенче посредата сипете размитата мая. Покрийте с кърпа и оставете за 15-тина минути настрана. След това добавете солта, зехтинът и останалата вода и замесете еластично, еднородно тесто. Оформете го на топка и го прехвърлете в намазнена купа. Покрийте отново с кърпа и оставете за 45 мин. да престои.

Нарежете бекона на лентички и го запържете леко за 2 минути. Сметаните разбъркайте с 1 ч.л. захар, щипка сол и черен пипер. Зеленият лук нарежете на дребно.

Разточете тестото на тънка кора, намажете със сметановата смес, разпределете бекона и лука и овкусете със сол, черен пипер и риган. Сложете пицата да се пече за 10 минути в предварително загряна на 250 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Галя
Галя
28.08.2013 21:01
Мая никога не се смесва със сол,а със захар
1
0
маги
маги
10.01.2015 19:44
Много идеално ве получи
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв