Сос от ябълки за печено свинско

03/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки – 500 г кисели
  • масло – 1 с.л.
  • пудра захар – 1 с.л.
  • горчица – 2 ч.л. люта
  • канела – 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите ябълки нарязваме на четвъртинки, изчистваме от семето и заедно с кората ги нарязваме на парченца.

Затопляме маслото заедно със захарта. Когато се разтопи, прибавяме ябълките, чаша вода, канелата и сол на вкус. Захлупваме и варим на тих огън около 25 минути, докато омекнат ябълките.

След това ги пасираме, прибавяме горчицата и разбъркваме. Сервираме соса топъл или студен към свинско печено или печено прасенце.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар