Пилешко с маслини и гъби

Пилешко с маслини и гъби1 / 2
15/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Комбинирайте крехко пилешко и маслини за съвършено балансиран вкус и неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • пилешко месо - 300 гр.
  • лук - 5 средно големи глави кромид
  • домати - 5 - 6 бр.
  • гъби - 1 малко бурканче стерилизирани гъби
  • чесън - 5 - 6 скилидки.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • маслини - 50 гр цели маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява в тиган и в него се запържва ситно нарязаното месо.

Прибавя се нарязания лук и след като се запържи, се сипват доматите, нарязани на ситно, гъбите и наситнения чесън. Подправя се със сол и черен пипер и се слагат маслините, без костилки, и 100 мл вода.

Оставя се да заври, изчаква се водата да се изпари и ястието да остане на мазнина.

Пожелание могат да се сложат и люти чушленца, за да бъде ястието пикантно.

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
Доста приятно беше макар че малко гъст ми стана соса но вината си е моя, а и го подлютих повече отколкото трябваше но дори въпреки тези 2 грешки които направих пак ми хареса. Предполагам, че следващия път ако внимавам повече ще стане още по-добре :)
08.05.2012 20:32