Плодов сладкиш с кайсии

15/07/2011
Ива
отИваНовак
"Плодов сладкиш, с който може да кажете Обичам те много по-добре, отколкото само с думи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 784
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до увеличаване на обема им 2 - 3 пъти. Добавяме пресятото брашно с бакпулвера, какаото и ванилията.

Получената смес се изсипва в голяма тавичка намазана с олио и посипана с брашно. Пече се около 20 - 30 минути в предварително загрята фурна.

След изваждане на сладкиша от фурната веднага се надупчва с вилица навсякъде и се залива с киселото мляко, което е предварително подсладено на вкус. Отгоре поръсваме по желание с настърган шоколад.

Слагаме тавичката със сладкиша в хладилник за 40 мин. При престоя сладкиша се напоява от киселото мляко, а отгоре се образува нещо като слой от сметана.

През това време се отцеждат плодовете от компота, като запазва сока. Изсипва се желатина в сока от компота и леко се нагрява в микровълнова печка до разтапянето на желатина. Не трябва да завира!

Отцедените кайсии се нареждат върху глазурата от кисело мляко и върху тях внимателно със супена лъжица се разнася поизстиналия сок с желатина.

Оставя се в хладилник за около 1 час да желира.

Който не е любител на желатина, може да го пропусне, като след заливането на сладкиша с киселото мляко се посипва с настърган шоколад или топинг.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя
Катя
05.08.2017 14:11
Първо-тесто без мазнина или някаква течност /вода или мляко/ не знам как става! / Второ никъде не споменавате къде се използва пудрата захар !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв