Зрял фасул по тракийски

27/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • боб – ½ кг
  • лук – 3 - 4 глави
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • лимони – ½ бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула от вечерта и на другия ден го сваряваме в две води.

В мазнината задушаваме ситно нарязания лук, докато стане златист.

Прибавяме доматеното пюре, ситно нарязан магданоз и 1-2 с.л. гореща вода.

Като изври водата сипваме сместа върху фасула, така че да го покрие. Подправяме с лимоновия сок и посоляваме.

Счукваме червения пипер и поръсваме при сервиране.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар