Шуменски милинки

12/07/2011
от ИваНовак
"Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за шуменски милинки отнема малко време и резултатът винаги е гарантирано-отличен. Знаем я шуменска майсторка!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145 629
  • Преглеждания за месеца3062
  • Преглеждания за седмицата599
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1/2 литър.
  • мая - 1 кубче.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • за заливката
  • масло - за заливката 250 гр. за готвене
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Омесва се меко тесто, което се оставя да втаса 1 час. След това се правят малки топчета колкото орех.

Овалват се с ръце намазани с олио и се се нареждат в тава. Оставят се пак да втасат. След това се заливат с разтопения маргарин с олиото, галетата и солта. Пекат се в умерена фурна на около 180 градуса.

Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко. Завиват се с кърпа да омекнат.

Тези милинки стават малко по мазнички, но са страшно вкусни.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 20
4 4
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Румяна Георгиева
Румяна Георгиева
05.05.2015 16:16
За пръв път виждам рецепта за милинки без сирене
7
4
веси
веси
24.04.2015 07:45
И какво е значението какви са милинките?!Ямболски,Шименски...Важното е,че са вкусни!
3
0
Радостина
Радостина
28.11.2014 13:45
Станаха невероятни! Вместо галета, сложих шарена сол и тавата почти се изпразни :)
6
4

Виж всички коментари или напиши такъв