Торта Гараш

12/07/2011
от ИваНовак
"По хубаво от домашното няма! Доказателство за това е и тази невероятна домашна торта Гараш, която излапахме на един дъх "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112 194
  • Преглеждания за месеца1207
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • белтъци - 10 бр. за блатовете
  • захар - 400 гр. за блатовете
  • смлени орехи - 300 гр. за блатовете
  • захар - 150 гр. за крема
  • шоколад - 100 гр. или 2 с.л. какао
  • жълтъци - 5 бр.
  • масло - 250 - 300 гр.
  • захар - 75 гр. за крокана
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На блатовете: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се постепенно захарта и продължава да се разбива докато се сгъсти. Прибавят се орехите. Всичко се разбърква добре и сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма на дъното на която е сложена с хартия за печене намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.

На крема: Захарта се сварява на гъст сироп с 1/2 кафена чашка вода и шоколада, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропа е още топъл се прибавят жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем.

На крокана: Захарта смесена с 2 с.л. вода се карамелизира и се изсипва в намазнена тавичка. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.

Блатовете се слепват с крем, като върху крема се посипва по малко от крокана. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание - с кокосови стърготини, зелени или шоколадови пръчици.

Тортата може да се направи и без кроканта.подобни рецепти тук
5 25
4 10
3 9
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 13:56
по тази рецепта съм правила и аз и знам че ми се получи, на когото не е или нещо не е следвал или в продуктите е проблема
0
0
Валя Гърбачева
Много точно и ясно написана рецепта. Потвърждавам и аз че става изключително вкусна.
0
0
Милена
Милена
17.01.2014 22:38
къдей се слагат жълтъците
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв