Пълнени домати с ориз, грах и телешко

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • домати – 8 бр.
  • телешки гърди – 200 г
  • ориз – 50 г
  • грах – 500 г
  • магданоз – 1 к.ч.
  • кашкавал – 50 г
  • масло – 10 г
  • зехтин – 3 с.л.
  • захар – 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите, отрязваме капаче и ги издълбаваме. Посоляваме вътрешността и обръщаме да изтече сокът им.

Възваряваме граха за 3 минути във вряща подсолена вода с добавена щипка захар.

Слагаме почистения и измит ориз в тенджера с вода. Посоляваме и като заври прибавяме маслото. Оставяме да къкри 20 минути.

Нарязваме месото на малки късчета, запържваме ги в тиган със зехтин, прибавяме вътрешността на доматите, наситнения босилек, посоляваме и сипваме черен пипер. Готвим 15 минути.

Смесваме ориза, месото, граха, магданоза и кашкавала. С полученото напълваме доматите и ги слагаме в тавичка. Покриваме с шапките им, сипваме зехтин и печем около 25 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар