Прясна домашна паста с босилек

06/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не може да кажете, че сте яли вкусна паста, докато не опитате домашна паста с босилек "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г+ 100 г
  • яйца – 4 бр.
  • магданоз – 3 стръка
  • босилек – 12 листа
  • моцарела – 50 г
  • сметана – 2 с.л.
  • зехтин – 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим кладенче в брашното и счупваме в него яйцата, замесваме тесто, което правим на топка, завиваме във фолио и слагаме на хладно за около час.

Разточваме го на кора, дебела 3 мм, разпръсваме върху половината тесто листата магданоз и покриваме с другата половина.

Разстиламе и отново разточваме на кора, не по дебела от 1.5 мм.

Нарязваме на правоъгълници или квадрати. Може да се прищипят в средата, за да заприличат на пеперуди. Покриваме с кърпа и оставяме да съхнат 1 час.

След това пускаме всяко парче във вряща подсолена вода за 4 минути.

Изцеждаме и поръсваме със сметана и зехтин, посоляваме и поръсваме с пипер.

Прибавяме фини резенчета моцарела и накълцан босилек.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар