Лазаня с шунка и сметанов сос

23/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кори за лазаня – 500 г
  • масло – 100 г
  • брашно – 40 г
  • бульон – 1 ч.ч. месен
  • шунка – 100 г
  • език – 100 г варен (или друго варено месо)
  • сметана – 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме в тенджера маслото, добавяме брашното, разбъркваме и прибавяме затопления бульон. Бъркаме и оставяме да ври около 15 минути.

Добавяме нарязаните на ивички език и шунка. Сваряваме корите за лазаня в голямо количество подсолена вода, изцеждаме ги и ги редим в тава, като редуваме със соса.

Поръсваме отгоре с останалото масло, кашкавала и сметана и запичаме в гореща фурна за кратко, докато кашкавалът се зачерви, сервираме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар