Шоколадова торта с крем маскарпоне

02/07/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Едно от нещата, които никога няма да ни омръзне да ядем, е торта.. шоколадова торта...шоколадова торта с крем маскарпоне "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо53 478
  • Преглеждания за месеца706
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте захарта и маслото и прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Разтопете шоколада в микровълнова за кратко и го добавете към сместа. Започнете да прибавяте браш­ното и отново разбивайте.

Изсипете сместа в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 50 минути. Готовия блат оставете да се охлади и разрежете на 3 отделни блата.

Залейте всеки с ликьор и ги слепете с крем, приготвен от разбитото маскарпоне и разбитата сметана. Между отделните блатове по желание може да наредите череши, друг плод, стафиди или ядки. Отгоре намажете тортата с крем и направете украса с плодове или по ваше желание.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 4
3 3
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зорница74
Зорница74
03.02.2016 19:55
Страхотно !
0
0
Светла
Светла
02.10.2013 18:11
Вместо Маскарпоне може със сирене Крема
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв