Ризото с кренвирши по испански

27/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ориз – 225 г
  • кренвирши – 4 бр.
  • бекон – 150 г
  • олио – 1 ч.ч.
  • маслини – 50 г без костилки
  • целина – 2 стръка
  • лук – 1 глава
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода в съотношение 1:3 и го прецеждаме.

В широк тиган загряваме мазнина и слагаме нарязания на ивички бекон и кренвиршите, нарязани на кръгчета. Прибавяме лука, нарязан на ситно и леко запържваме.

Прибавяме ориза, нарязаната на дребно чушка, маслините, наситнената целина и соевия сос.

Разбъркваме добре изчакваме да се задуши и сервираме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар