Пуешки шницел с ябълков сос

29/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Пуешко и ябълки - най-новата светска кулинарна двойка, която предизвика истинска сензация в кухнята "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки – 4 бр.
  • вода – 100 мл
  • захар – 20 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пуешки шницели – 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • горчица - 1 ч.л.
  • масло – 30 г
  • ябълково вино – 100 мл
  • бульн - 100 мл
  • сметана – 8 с.л., заквасена
  • табаско - 1/2 к.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и почистени ябълки нарязваме на кубчета. Кипваме водата, захарта и лимоновия сок и варим ябълките на тих огън, докато омекнат.

Пуешките шницели подправяме със сол и пипер, намазваме тънко с горчица и пържим в тефлонов тиган в горещо олио до златисто кафяво. Поставяме ги на топло.

В същия тиган сипваме ябълковото вино и варим, докато остане наполовина. Добавяме бульона и варим, докато останат 4 с.л. течност в тигана. Слагаме сметаната, кипваме и подправяме с Табаско, сол, горчица и къри.

Добавяме към соса отцедените ябълки, разбъркваме и оставяме пак да кипне.

Сервираме шницелите залети със соса и гарнитура. Подходящи гарнитури са картофено пюре и брюкселско зеле.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар