Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Супа от печурки с варени яйца

Супа от печурки с варени яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Супа от печурки с варени яйца1 / 2
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • масло - 40 г
  • брашно - 30 г
  • бульон - 1 литър (зеленчуков или гъбен)
  • сметана - 100 мл
  • яйца - 4 бр. сварени
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистените печурки на тънки резенчета.

Разтопяваме маслото и в него на слаб огън задушаваме печурките около 10 минути, поръсваме ги с брашно и внимателно прибавяме горещия бульон, после добавяме сметаната и изчакваме да кипне.

Подправяме с черен пипер и сол и застройваме супата с разбития жълтък.

Преди поднасянето ръсим всяка порция с настъргани яйца и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: