Телешки джолан със зеленчуци

23/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Крехко телешко месо, приготвено с много зеленчуци и старание!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешки джолан – 1 кг заедно с кокала
  • моркови – 3 бр.
  • праз – 3 стръка
  • картофи – 2 бр.
  • лук – 2 глави
  • целина – 1 връзка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За соса винегрет
  • винен оцет – 3 с.л.
  • олио – 10 мл
  • горчица – 1 ч.л. люта
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме джолана в тенджера с вода, която да го покрива и посоляваме. Оставяме да ври за около час и половина, докато месото започне лесно да се отделя от кокала.

Предварително обелените картофи, моркови, лук, изчистения и нарязан праз, нарязана целина пускаме в тенджера с вряща вода.

Когато месото е готово, прибавяме към него зеленчуците и готвим още 20 минути.

За соса: В съд разбъркваме горчицата с оцета, солта, пипер и олиото.

Отделяме месото от кокала и го разпределяме заедно с гарнитурата в отделни чинии и към всяка прибавяме от соса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар