Фусили с телешка кайма на фурна

18/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 586
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • фусили – 350 г
  • кайма – 400 г телешка
  • лук – 1 глава
  • олио – 3 с.л.
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • кетчуп – 1 с.л. пикантен
  • масло – 60 г
  • брашно – 40 г
  • прясно мляко – 250 мл
  • жълтъци – 1 бр.
  • кашкавал – 60 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме фусилите в подсолена вода според указанието на опаковката. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. В дълбок тиган сгорещяваме олиото и в него запържваме лука, така че да добие блясък.

Прибавяме каймата, посоляваме и я пържим, докато стане сипкава, като бъркаме от време на време. Наливаме 300 мл топла вода и оставяме да заври. Прибавяме доматеното пюре и кетчупа, разбъркваме и варим 3-4 минути.

В отделен съд разтопяваме маслото и запържваме в него брашното, докато придобие бледорозов цвят. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото.

Отстраняваме съда от огъня и оставяме соса да поизстине, след което добавяме разбития жълтък и поръсваме с черен пипер и сол. Бъркаме непрекъснато, докато сосът стане хомогенен.

В намаслена тавичка изсипваме половината макарони. Отгоре разстиламе каймата и поръсваме с половината кашкавал. Покриваме с останалите макарони, заливаме с млечния сос и поръсваме с останалия кашкавал.

Печем ястието 30 минути в умерена фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар