Кодрит кадир

01/07/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Поне веднъж в живота си всеки истински кулинар трябва да опита да приготви Кодрит кадир "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 276
  • Преглеждания за месеца3768
  • Преглеждания за седмицата280
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Продуктите са за тавичка с диаметър около 22 см. За карамела разбийте яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко. За кекса разбийте яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

На дъното на тавичка или кексова форма карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела. След това отгоре централно изсипете кексовата смес и я разпределете внимателно. Не се притеснявайте ако потъне - в последствие при печенето ще се издигне.

Сложете тавичката в друга тава на водна баня с около 2 с. гореща вода. Сладкишът Кодрит кадир се пече за около 50 минути на 180 градуса. Внимавайте при печене водата да не завира силно, защото кексът може да стане на шупли.

Щом се отлепи от стените, значи е готов. Сладкишът Крем карамел оставете да се охлади с водната баня в хладилник за около 1 нощ. След това поръсете с малко топло прясно мляко и обърнете формата в поднос. По желание поднесете със захаросани плодове.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 5
3 2
2 2
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Войков
Войков
14.12.2016 14:34
Веднъж по рецепта и стана невероятен а втория път комбинирах и останала печена тиква от предния ден също е уникална
0
0
гина райчева
гина райчева
14.05.2016 14:23
Стрхотна рецепта поздравления
0
1
Diana
Diana
08.05.2016 10:57
Обожавам този десерт! Реших да не качвам моята рецепта, тя се доближава най-много до тази и реших да кача снимката тук. Сочен блат, нежен карамел, каква по-добра комбинация от това :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв