Кодрит кадир

01/07/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Толкова е вкусна и сполучлива тази рецепта, че нямаме търпение да я споделим с вас! Разкошен лесен сладкиш за делник и празник!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 272
  • Преглеждания за месеца6720
  • Преглеждания за седмицата1120
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Продуктите са за тавичка с диаметър около 22 см. За карамела разбийте яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко. За кекса разбийте яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

На дъното на тавичка или кексова форма карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела. След това отгоре централно изсипете кексовата смес и я разпределете внимателно. Не се притеснявайте ако потъне - в последствие при печенето ще се издигне.

Сложете тавичката в друга тава на водна баня с около 2 с. гореща вода. Сладкишът Кодрит кадир се пече за около 50 минути на 180 градуса. Внимавайте при печене водата да не завира силно, защото кексът може да стане на шупли.

Щом се отлепи от стените, значи е готов. Сладкишът Крем карамел оставете да се охлади с водната баня в хладилник за около 1 нощ. След това поръсете с малко топло прясно мляко и обърнете формата в поднос. По желание поднесете със захаросани плодове.подобни рецепти тук
5 17
4 7
3 2
2 2
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Станислава
Станислава
29.01.2017 01:32
Невероятен е направих го буквално преди час и се поличи фантастично! :)
1
0
Полина
Полина
27.01.2017 20:50
Много вкусен сладкиш, изпробвайте го!
1
0
Даниела Русева
Чудесен сладкиш. Колкото пъти съм го правила, винаги се е харесвал от почерпените. А този изглежда превъзходно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв