Телешко в сос от праз и вермут

29/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо – 700 г стек
  • чесън - 3 скилидки
  • праз – 800 г
  • олио – 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вермут – 150 мл сух
  • тарос – 1 връзка
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно. Почистваме праза и го нарязваме на ленти.

Измиваме, подсушаваме и нарязваме месото на ленти, напречно на влакната.

Изпържваме го в 1 с.л. сгорещено олио около 7 минути, като бъркаме непрекъснато. Изваждаме го и го поръсваме с черен пипер и сол.

В същия тиган задушаваме праза и чесъна. Заливаме с вермут и оставяме да поври 15 минути похлупено.

Смесваме месото с тароса и го добавяме в към праза.

Накрая слагаме индийското орехче и солта. Оставяме да покъкри до готовност.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар