Пуешки гърди в сладко-кисел сос

21/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Изключително свежа комбинация от кайсии, джинджифил и дъхави подправки, в резултат на което получаваме вълшебно вкусни пуешки гърди в сладко-кисел сос!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки гърди – 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л.
  • соев сос – 7 с.л.
  • пресен лук – 1 връзка
  • червени чушки – 300 г
  • тиквички – 1 бр.
  • кайсии – 1 буркан компот
  • печурки – 150 г
  • магданоз – 1 връзка
  • олио – 2 с.л.
  • оцет – 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресоваме обеления чесън и джинджифила и ги смесваме с 3 с.л. соев сос.

Измиваме месото, изсушаваме го и го нарязваме на тънки ленти. Слагаме го в марината с джинджифила.

Почистваме и измиваме лука, чушките и тиквичката. Нарязваме лука на едро, чушките на тънки ленти, а тиквичката – на тънки филийки.

Изцеждаме кайсиите, но запазваме сока. Разрязваме кайсиите на половинки.

Почистваме печурките и ги нарязваме на филийки. Нарязваме магданоза.

Изваждаме месото от маринатата и го запържваме в горещо олио около 5 минути. Добавяме само бялото на лука, чушките, тиквичките и печурките и при непрекъснато бъркане пържим 5 минути.

Смесваме 150 мл сок от буркана с кайсии с оцет, останалия соев сос, черния пипер и захарта. Прибавяме ги към месото. Оставяме ги малко да поврат. Добавяме зеления лук, магданоза, кайсиите и солта.

Готвим до леко сгъстяване на соса е крехкост на месото.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар