Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Резенчета ябълки с белтък

Резенчета ябълки с белтък

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Резенчета ябълки с белтък1 / 2
21/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Един интересен десерт, който непременно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр., кисели
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги нарязваме на резенчета. Сваряваме ги със захарта и малко вода.

Разбиваме белтъка на яйцето на сняг и внимателно го размесваме с ябълките.

Разбиваме омекналото масло, прибавяме към него канелата и стафидите и сипваме сместа при крема.

Разбъркваме и сипваме в чаши.

Поднасяме охладен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: