Резенчета ябълки с белтък

21/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Един интересен десерт, който непременно трябва да опитате!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки – 5 бр., кисели
  • захар – 5 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • масло – 50 г
  • канела – 1 ч.л.
  • стафиди - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги нарязваме на резенчета. Сваряваме ги със захарта и малко вода.

Разбиваме белтъка на яйцето на сняг и внимателно го размесваме с ябълките.

Разбиваме омекналото масло, прибавяме към него канелата и стафидите и сипваме сместа при крема.

Разбъркваме и сипваме в чаши.

Поднасяме охладен.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар