Свинско със сушени сливи и лук

05/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Ароматът на сушени сливи отлично допълва крехкото свинско месо, в резултат на което в чинията ви има истинска симфония от вкусове!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 800 г, крехко, без кости
  • свинска мас – 100 г
  • лук – 100 г
  • доматено пюре – 30 г
  • брашно – 20 г
  • сушени сини сливи – 600 г,
  • захар – 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в разтопената мас, докато се зачерви, изваждаме го.

В същата мазнина сипваме брашното и лука, нарязан на ситно. По желание в запръжката може да добавим червен пипер и доматено пюре. Връщаме месото, посоляваме и заливаме с топла вода. Оставяме да ври на тих огън и прибавяме захарта.

Измиваме и сваряваме сините сливи за 10-15 минути във вода. След това пак ги измиваме и ги прибавяме към месото.

Варим ястието до омекване на месото, посоляваме.

Преди сервиране поръсваме с нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар