Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф от булгур с печени зеленчуци

Пилаф от булгур с печени зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пилаф от булгур с печени зеленчуци1 / 2
28/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Зеленчуков разкош с ароматен булгур, богатство от вкусове и текстури!"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч. едрозърнест
  • лук - 1 глава, средна
  • зехтин - 4 с.л. екстра върджин
  • чушки - 1 с.л. пиперково пюре
  • вода - 1 и ¾ ч.ч. гореща
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лют
  • кимион - 1 ч.л.
  • тиквички - 1 брой
  • патладжани - 1 малък
  • чесън - 3 - 4 скилидки, необелени
  • червени чушки - 1 брой + 1 зелена пиперка
  • гъби - 8 - 10 броя малки
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, патладжана, гъбите, тиквичката на две по дължина, а домата на 4 резена, лука на 8 и ги нареждаме в леко намазнена тава. Слоожете ги в предварително загрята фурна да се изпекат само отгоре, след което обелете чушките, чесъна и домата. Нарежете ги на по-дребни парчета и ги смесваме с останалите зеленчуци. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте леко.

За да приготвите пилафа нарежете втората глава лук и я запържете с 2 с.л. зехтин за няколко минути. Добавете пиперковото пюре, булгура, предварително измит и отцеден и долейте с водата. Варете на умерен огън под капак до готовност на булгура и добавете кимиона, червения пипер.

Накрая разбъркайте пилафа със зеленчуците и поднесете топло.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#268223
Потребител#268223
Тази рецепта е като извадена от Гугъл преводач. Какво "пиперково пюре"?
07.07.2021 17:21
дани
дани
Пробвах го с киноа вместо булгур и стана супер!
14.09.2013 17:09
1
анежка овчицата
анежка овчицата
Рецептата е супер неясна. Сори. Ако по същият начин някой ви обясни пътя от Орлов мост до НДК - просто няма да го намерите.
Сега ще се пробваме все пак да сготвим това нещо и ако е вкусно, обещавам да напишем. :)
17.11.2011 16:38