Пикантни картофи по корейски

25/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Вадете бирите, защото само една няма да ви стигне с тези пикантни картофи по корейски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 459
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода на котлона да кипне със сол и оцет. През това време обелете картофите и ги настържете на тънки пръчици на ренде.

Измийте ги под течаща вода, докато водата стане абсолютно бистра. Сипете картофите в заврялата вода и след 4 минути, ги облейте със студена вода. Отцедете.

Оваляйте картофите в соев сос, смленич кориандър черен пипер и лют червен пипер на око. Загрейте фритюрника и изпържете картофите за няколко минути в сгорещена мазнина. Отлично се съчетават с бира.подобни рецепти тук
5 11
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванов
Иванов
24.11.2013 19:14
Колко сол и колко оцет на колко вода?! Не е все едно да сложа на 1 л вода 200 сол и 100 оцет или само по 1 лъжица.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв