Мусака с прясно зеле

24/06/2011
Lakomnicaот LakomnicaНовак
"Такава мусака с прясно зеле сме ви спретнали, че ще ви вземем акъла направо!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 855
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва като за салата и за 5-10 мин се попарва във вряла вода, за да омекне. Лукът, морковите и чушките се нарязват и заедно с доматеното пюре, чушките, подравките и каймата се запържват.

В намазнена тава се слага половината от зелето, отгоре се изсипват запържена кайма с другите продукти.

Отгоре се изсипва и другата половина от зелето.

Пече се в загрята фурна за около 20-30 мин, докато зелето леко покафенее.

От киселото мляко и яйцата се прави заливка, която се изсипва върху вече опечените продукти, след което отново се слага във фурната да се запече.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ваня
Ваня
10.11.2011 16:51
Благодаря за рецептата, страхотна вкусотия.
0
0
Иво
Иво
31.10.2011 20:21
Стана супер, много вкусна, само заливката не успях да докарам.
0
0
Иво
Иво
31.10.2011 09:51
Довечера ще я пробвам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв