Коприва с яйца и сирене

25/06/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Тази селска манджа е не само много здравословна и полезна, но е и много вкусна"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60 527
  • Преглеждания за месеца5397
  • Преглеждания за седмицата909
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 500 г
  • яйца - 4 - 5 броя
  • сирене - 200 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, попарете я във вряла вода за минута, след което я изплакнете под студена вода. Загрейте в съд олиото и запържете накълцания лук. Щом омекне, добавете и копривата.

При нужда сипете мъничко гореща вода. Щом течността се изпари, се чукват яйцата, прибавя се натрошеното сирене и леко се разбърква, докато яйцата са готови. Овкусява се с черен и червен пипер и се поднася.подобни рецепти тук
5 15
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

ВИЛИ-Виолета Матева
само да набера коприва и ще го приготвя ,искам да опитам тази пролетна гозба а сега е времето
0
0
Ваня Благоева
Мисля, че многото яйца дето е сложила се е сгъстила. На мен ми изглежда вкусна, тази рецепта не я знаех
0
0
Жета
Жета
29.02.2016 17:58
Юлия е права,задължително се слага брашно! Другите рецепти са шеф- готварски измишльотини.Аз слагам и пресен чесън.По желание е.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв