Лазаня по венециански

12/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 600 г
  • яйца – 6 бр.
  • спанак – 500 г
  • кашкавал – 200 г
  • масло – 200 г
  • доматен сос – 500 г
  • пилешко месо – 250 г
  • лук – 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измития спанак и го пасираме. В средата на пресятото брашно правим кладенче и слагаме спаначеното пюре, яйцата и сол. Замесваме снаначено тесто, което разделяме го на три части, които разточваме на кори и оставяме на хладно и сухо място да поизсъхнат.

Нарязваме ги на лентички с дължина 10 см и ширина 1 см. Сваряваме ги за 10-15 минути в предварително посолена кипяща вода и оставяме настрани.

Запържваме пилешкото месо, нарязано на парченца, в 50 г масло. Прибавяме лука нарязан на ситно, когато се зачерви, добавяме доматения сос и посоляваме.

След като водата от доматите се поизпари, прибавяме чашка бульон и оставяме тенджерата на тих огън да ври, докато месото омекне. Сосът не бива да е гъст.

Отцеждаме лазанята от водата, в която се е варила, запържваме я в масло и поръсваме с черен пипер и настъргания кашкавал. Сервираме лазанята топла полята със сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар