Печено пиле по градинарски

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, почистваме и посоляваме. Разрязваме го на порции и ги изпичаме в предварително загрята на 250 градуса фурна.

Обелваме тиквичката, нарязваме я на кръгчета и я запържваме в сгорещено олио от двете страни.

Заливаме доматите с вряла вода и ги обливаме със студена. Обелваме и ги нарязваме на резенчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно.

Сгорещяваме маслото и в него изпържваме лука, добавяме доматите, тиквичката, парчетата пиле, дафиновия лист, черния пипер и лимоновия сок.

Посоляваме и варим на тих огън 15 минути. Поднасяме ястието поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар