Печено пиле по градинарски

15/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • тиквички – 1 бр.
  • домати - 6 бр.
  • лук – 1 глава
  • масло – 20 г
  • олио – 3 с.л.
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • черен пипер – 6 - 7 зърна
  • магданоз – ½ връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, почистваме и посоляваме. Разрязваме го на порции и ги изпичаме в предварително загрята на 250 градуса фурна.

Обелваме тиквичката, нарязваме я на кръгчета и я запържваме в сгорещено олио от двете страни.

Заливаме доматите с вряла вода и ги обливаме със студена. Обелваме и ги нарязваме на резенчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно.

Сгорещяваме маслото и в него изпържваме лука, добавяме доматите, тиквичката, парчетата пиле, дафиновия лист, черния пипер и лимоновия сок.

Посоляваме и варим на тих огън 15 минути. Поднасяме ястието поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар