Пролетни рулца с пиле и гъби

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Ароматни глезотийки за приятели с неустоим вкус и аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • моркови – 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • гъби – 100 г
  • чушки – 1 бр. зелена
  • пилешко месо – 250 г сварено и смляно
  • олио – 1 водна чаша
  • брашно – 250 г
  • соев сос – 1 с.л.
  • чесън – 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме твърдо тесто от брашното, 1 водна чаша вода и ч.л. сол, престоява 30 минути.

След това се разточва на малки тънки питки, които след като се намажат от двете страни с олио, се запържват в тиган.

В сгорещено олио се изпържват нарязаните на тънки лентички моркови, чушка и гъби. Изваждат се и в същата мазнина се изпържва почти до кафяво лукът.

Към него се прибавя месото и пърженето продължава. Когато е готово, се слагат чесънът, предварително изпържените зеленчуци и соевият сос.

С тази плънка се мажат малките питки, които се увиват добре, а краищата леко се подгъват. Пържат се до златисто в по-дълбок съд.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар