Карбонара по гръцки

17/05/2011
jesse
отjesseНовак3
"Съчетайте най-доброто от Гръцката и Италианската кухни и му се насладете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 775
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата в подсолена вода и отцеждаме.
В тиган запържваме бекона и гъбите. Доливаме сметаната и смесваме с пастата.

Отгоре наръсваме пармезана. Някои слагат и суров жълтък, но аз лично съм против.

Бъзо и лесно ястие, особено, ако ви изненадат неочаквано гости.подобни рецепти тук
5 11
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

илиана
илиана
04.03.2012 17:38
да уточним това е гръцка карбоната,на повечето места,за да не кажа навсякъде не слагат,никакви жълтъци,много правилно е я написала авторката,Сандра

1
0
tinka
tinka
28.10.2011 15:57
Карбонара е много вкусно ядене. Яла съм го много пъти приготвено от гърци. Има и чесън, запарява се с бекона и малко масло. Залива се със сметаната. Пармазанът се настъргва и се пече. Много е вкусно и калорично.


0
0
сандра
сандра
24.08.2011 19:10
Авторът пише, че е против суровия жълтък и използва сметана, която е много калорична и мазна. Карбонара се прави само със сурови жълтъци, без гъби и сметана. Когато изсипеш разбитите жълтъци с много чер пипер (затова се казва карбоната) и пармиджано върху горещата паста на практика те се сваряват и не са вече сурови. И после да говорим за гръцка карбонара е направо смешно.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв