Ябълков кекс

23/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
"Изключително вкусен и сочен ябълков кекс, който се приготвя много бързо и ще очарова цялото семейство с лекия му вкус"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 322
  • Преглеждания за месеца433
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 2-те ябълки на тънки парченца, поръсете ги с малко лимонов сок, за да не потъмнеят. Другата ябълка настържете. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите.

Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма с диаметър около 24-25 см. Отделят се 3 с.л. от тестото, за да се покрият после ябълките.

Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с 3 с.л. тесто, размито с малко водичка. Тавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече до готовност. Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук
5 11
4 6
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Надежда
Надежда
08.12.2013 23:32
бещавам си да го направя и изям!
0
1
тамтарам
тамтарам
15.11.2013 14:48
Изглежда вкусно,но не обичам ябълки -.-
0
5
Стасинка
Стасинка
07.08.2013 15:27
Вкусът е много хубав..орехи, канела и ябълки е страхотна комбинация...благодаря за рецептата. Само мисля, че може да се добави още малко брашно или просто без млякото. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв