Маслен крем

21/06/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Плътен, вкусен, маслен, но все пак пухкав крем! Ароматизирахме с ванилия, но можете да се сложите и друг аромат"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51 199
  • Преглеждания за месеца1066
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 200 г
  • захар - 1/2 ч.ч. пудра + 1 ч.ч. кристална
  • яйца - 4 броя
  • ванилия - 1 ч.л. есенция

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с кристалната захар и сложете сместа на слаб огън. Разбърквайте, докато получите гъст крем, който пада на ленти. Отнемете крема от котлона и го бийте, докато се охлади.

Отделно разбийте мекото масло с пудрата захар и прибавете постепенно яйчения крем към масления, отново при непрекъснато бъркане. Ароматизирайте крема с ванилова есенция, разсипете в купички или използвайте за сладки, торти и т.н.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 8
3 3
2 2
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

хаха
хаха
29.03.2014 14:30
Браво
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв