Агнешка дроб – чорба

20/09/2010
Мишо
отМишоНовак
"Пролетта е сезонът на агнешкото, a това е нашето апетитно предложение за чорбичка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 724
  • Преглеждания за месеца920
  • Преглеждания за седмицата248
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агнешки дроб – бял 250 гр.
  • агнешки сърца – 1 бр.
  • ориз – 50 гр.
  • зелен лук – 2 връзки
  • домати – 3 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • брашно - 20 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 100 гр.
  • сол
  • джоджен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът и сърцето се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин. след което се изваждат и се нарязват на дребни парчета и се връщат във водата, в която са врели. Когато заврят отново се прибавя оризът и ситно нарязаните домати.

Прави се запръжка от нарязания на ситно лук, морковите и част от брашното. И се сипва във врящата чорба.

От останалото брашно с киселото мляко и яйцата се приготвя застройка. Тя се прибавя в чорбата в момента от свалянето и от огъня. Подправя се с черен пипер и джоджен.

подобни рецепти тук
5 18
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Йорданка Ковачева
Следвах рецептата и се получи чудесна чорбичка! Благодаря! :)
0
0
mim&stef
mim&stef
08.04.2013 20:32
Стана чудесна!
1
0
Тишо
Тишо
25.10.2012 19:11
Съпругата ми беше на работа втора смяна и аз трябваше да приготвя нещо за вечеря.Омръзнали ни бяха кебапчета и кюфтета на скара,за това реших да я изненадам приятно като приготвя нещо различно.Отдавна не бяхме готвили агнешка дроб чорба.За това се спрях именно на нея.До този момент никога не бях готвил чорба,супа и т.н.Беше истинско предизвикателство...Положих огромна доза старание и ...се получи!!! Съпругата ми я хареса,но беше мнителна дали аз съм приготвил агнешката дроб чорба.Разбира се,че бях аз,благодарение на"готвач.бг"!!!
12
0

Виж всички коментари или напиши такъв