Агнешка дроб – чорба

20/09/2010
от МишоНовак
"Пролетта е сезонът на агнешкото, a това е нашето апетитно предложение за чорбичка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 100
  • Преглеждания за месеца3614
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Дробът и сърцето се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин. след което се изваждат и се нарязват на дребни парчета и се връщат във водата, в която са врели. Когато заврят отново се прибавя оризът и ситно нарязаните домати.

Прави се запръжка от нарязания на ситно лук, морковите и част от брашното. И се сипва във врящата чорба.

От останалото брашно с киселото мляко и яйцата се приготвя застройка. Тя се прибавя в чорбата в момента от свалянето и от огъня. Подправя се с черен пипер и джоджен.

подобни рецепти тук
5 16
4 6
3 1
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

mim&stef
mim&stef
08.04.2013 20:32
Стана чудесна!
1
0
Тишо
Тишо
25.10.2012 19:11
Съпругата ми беше на работа втора смяна и аз трябваше да приготвя нещо за вечеря.Омръзнали ни бяха кебапчета и кюфтета на скара,за това реших да я изненадам приятно като приготвя нещо различно.Отдавна не бяхме готвили агнешка дроб чорба.За това се спрях именно на нея.До този момент никога не бях готвил чорба,супа и т.н.Беше истинско предизвикателство...Положих огромна доза старание и ...се получи!!! Съпругата ми я хареса,но беше мнителна дали аз съм приготвил агнешката дроб чорба.Разбира се,че бях аз,благодарение на"готвач.бг"!!!
7
0
алексей димитров
алексей димитров
02.03.2012 14:02
драги ми мишо дроб чорбата ти е фантастична само дето си забравил чашката с прекрасната ракийкаче така де за къде тая вкусотийка без ракия.
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв