Патешко бонфиле

28/06/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Истински кулинарен шедьовър, който нямаме търпение да споделим с вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 922
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 400 г бонфиле
  • лук - 1 глава кромид, може и 3 стръка пресен
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • гъби - 200 г
  • краве масло
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимони - 1
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте патешките бонфилета за половин час в 4 с.л. зехтин, сокът от 1 лимон, сол, черен пипер и накълцан магданоз.

След това го изпечете на грил тиган от двете страни и го прехвърлете в йенска тенджера с капак. Накълцайте лука и го задушете в тиган с малко сгорещено масло.

Прибавете нарязаните гъби и оставете да се задушават, докато поомекнат леко. Долейте виното + половин чаша гореща вода, изчакайте да кипне и сгъстете соса с лъжичка размито нишесте по желание. Овкусете със сол и черен пипер и залейте патешкото със соса.

Сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна за около половин час. Ястието може да се приготви и като се сложат всички съставки (и патешките бонфилета) сурови в йенската тенджера, но в този случай се пече около 1 час.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

василева
василева
26.03.2013 15:42
Стана много вкусно, въпреки че не сложих лимона (по принцип не обичам да ми киселее месото).
Благодаря и конкретно за рецептата за гъбения сос. Отдавна търсех такава - лесна за приготвяне и много вкусна.
0
0
Веселин Цолев
Веселин Цолев
15.10.2012 14:51
Бях леко скептичен относно вкуса на предложената рецепта но за мое учудване се оказа фантастична!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв