Суши оризови топки

21/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Уникални суши оризови топки - предястие, с което да смаете гостите си "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз – 1 ч.ч.
  • яйца – 1 бр., сварено
  • скариди – 8 бр., едри
  • моркови – 1 бр.
  • целина – 1 глава
  • краставици – 1 бр.
  • ряпа – 1 глава
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода, като внимаваме да не се развари. Прецеждаме и овкусяваме по желание с малко сол, захар, оризов оцет.

С мокри ръце оформяме малки оризови топки.

Украсяваме част от тях с парченца от яйцето, а останалите – със скаридите, а по желание може да добавите и видове пушена риба, хайвер и т.н.

Настъргваме зеленчуците на ренде, посоляваме ги и ги подправяме на вкус и с тях гарнираме оризовите топки.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар