Телешки език с доматки на фурна

19/06/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Страхотен деликатес, който нямаме търпение да опитаме с чаша домашно червено вино "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 482
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.

В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус. Сосът се вари, докато леко се сгъсти.

В намазнена йенска тенджера се слага езика, залива се със соса, похлупва се и се пече в предварително загрята умерена фурна за около 1 час.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Шморко
Шморко
15.09.2014 14:18
канелата не разбрах кога се добавя
0
0
Дори
Дори
15.09.2014 17:49
заедно с подправките при варенето на езика
0
0
мариано
мариано
26.05.2012 19:49
докато омекне и зависидали го вариш под налягане или в обикновенна тенджера
1
0
rosi790
rosi790
26.07.2011 21:12
Колко време се вари ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв