Индийска супа с овнешко

01/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • овнешко месо – 400 г
  • лук – 1 глава
  • корени за супа – 1 връзка
  • вода – 1 литър
  • сметана – 1 - 2 с.л. заквасена
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • къри – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме лука и го запържваме в олио, прибавяме къри на прах и задушаваме 3-4 минути на слаб огън.

Нарязваме почистените корени за супа и ги запържваме заедно с месото, прибавяме дафинов лист, сол и вода.

Варим месото на слаб огън около 2 часа до омекване.

Когато половината бульон изври, прецеждаме, подправяме с лимон и сметана и смесваме с лука.

Сервираме с рохкав ориз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар