Рачел по Асеновградски

07/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиква – 2 кг
  • захар – 2 кг
  • вода – 1 л
  • винена киселина – 10 г
  • ванилия – 2 пакетчета
  • За разтвора
  • вода - 5 л
  • гасена вар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме тиквата на кубчета и я оставяме да престои 2 часа във варов разтвор, който сме приготвили предварително, като в 5 л. вода сме разтворили 150 г гасена вар. След това измиваме тиквата обилно с вода и оставяме да се отцеди.

Изсипваме в предварително приготвения захарен сироп от водата и захарта, който сме сгъстили, докато започне да прави капка. Варим тиквата до омекване.

Изсипваме винената киселина, разтворена в малко вода, и варим още 5 минути. Сваляме от огъня и ароматизираме с ванилията.

Оставяме рачела да престои до следващия ден. Ако сиропът се отпусне, отново го кипваме. Изсипваме рачела в буркани и плътно ги затваряме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар