Торта с крема сирене

07/07/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Пухкава торта с много крем и неустоим вкус"
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 320
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • блатове - 3 готви за торта
  • крема сирене - 4 пакетчета (по 125 г)
  • сметана - 200 мл сладкарска + 200 г заквасена
  • захар - 150 - 200 г пудра
  • ванилия - капки есенция
  • прясно мляко - 150 мл
  • сироп - 100 мл от кайсия или др. плод, гъст и сладък
  • бисквити - орехови, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте едновременно с миксер крема сиренето с двата вида сметана и захарта, докато се получи пухкав крем. Прибавете няколко капки ванилова есенция.

Смесете прясното мляко със сиропа и напоете първия блат. Внимавайте, да не прекалите със сиропирането - блатовете трябва да се напоят съвсем леко. Върху сиропирания блат намажете с част от крема и после повторете процедурата с останалите блатове. Отгоре намажете тортата обилно с крема.

Натрошете орехови бисквити. Най-добре е да ги разбиете в кухненски робот заедно с останалия сироп. Намазнете леко кухненска хартия и с помощта на шпатула размажете бисквитената смес върху нея. Опитайте се да размажете във формата на тортата. След това с бързо движение обърнете хартията върху тортата, докато бисквитите се отлепят от нея. Притиснете ги леко към повърхността на тортата.

Оставете за 2 часа в хладилник.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

МЕРИ
МЕРИ
01.08.2013 11:14
МИ,НЕ ЯЖ!НЯКОЙ ДА ТИ НАЛАГА?
13
0
Хахахаха
Хахахаха
31.07.2013 15:59
Не обичам торти с готови блатове!
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв