Лесна домашна торта

17/06/2011
от Dark AngelНовак
"Тази рецепта е тотален хит и наслада за сетивата! Хиляди потребители всеки месец приготвят тази торта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228 001
  • Преглеждания за месеца1304
  • Преглеждания за седмицата358
  • Коментирана28 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 жълтъка, за крема
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 л + за сиропиране
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 белтъка, за украсата
  • захар - 1/2 ч.ч. за белтъците
  • бисквити - шоколадови, натрошени за украсата или шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте половината захар с жълтъците на 5-те яйца, а другата половина - с белтъците. След това внимателно с дървена лъжица смесете двете части и прибавете бъркайки пресятото брашно. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят. Щом готовият блат изстине, се разрязва на 3 части с нож или конец.

За да приготвите крема сложете млякото да заври с половината захар. Жълтъците разбийте с останалата захар и добавете ванилията и брашното, до получаване на хомогенна смес. Прибавя се при непрекъснато и интензивно бъркане към врящото мляко и се бърка докато се сгъсти.

За украсата разбийте белтъците с щипка сол и 1/2 ч.ч. захар на пухкав сняг. Сиропирайте блатовете с прясно мляко или сок от компот - според предпочитанията. Намажете ги с крема, за да споите тортата. Ако остане крем, намажете я отгоре. Покрийте тортата с белтъците и натрошете шоколадови бисквити или поръсете с настърган шоколад за украса.подобни рецепти тук
5 22
4 20
3 11
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Веселина Гатева
В белтъците,след разбиването добавете чашка сгорена на карамел захар .Така няма да са сурови и и украсата ще е по красива и вкусна.
0
0
Катя Благоева
Изглежда Вкусно!
0
1
Ivo
Ivo
22.04.2016 17:51
Ще опитам след постите !
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв