Лесна домашна торта

17/06/2011
"Тази рецепта е тотален хит и наслада за сетивата! Хиляди потребители всеки месец приготвят тази торта!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12-14 парчета
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • яйца - 5 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 жълтъка, за крема
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 л + за сиропиране
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 белтъка, за украсата
  • захар - 1/2 ч.ч. за белтъците
  • бисквити - шоколадови, натрошени за украсата или шоколад

Приготвяне

За блатовете разбийте половината захар с жълтъците на 5-те яйца, а другата половина - с белтъците. След това внимателно с дървена лъжица смесете двете части и прибавете бъркайки пресятото брашно. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят. Щом готовият блат изстине, се разрязва на 3 части с нож или конец.

За да приготвите крема сложете млякото да заври с половината захар. Жълтъците разбийте с останалата захар и добавете ванилията и брашното, до получаване на хомогенна смес. Прибавя се при непрекъснато и интензивно бъркане към врящото мляко и се бърка докато се сгъсти.

За украсата разбийте белтъците с щипка сол и 1/2 ч.ч. захар на пухкав сняг. Сиропирайте блатовете с прясно мляко или сок от компот - според предпочитанията. Намажете ги с крема, за да споите тортата. Ако остане крем, намажете я отгоре. Покрийте тортата с белтъците и натрошете шоколадови бисквити или поръсете с настърган шоколад за украса. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.9
Общо 58 гласували
5 21
4 19
3 10
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
katq
katq
17.05.2016 21:15
Изглежда Вкусно!
0
0
Ivo
Ivo
22.04.2016 17:51
Ще опитам след постите !
0
1
anonimen
anonimen
17.02.2016 17:25
ne razbiram kak se pravi
0
2
George
George
06.02.2016 18:04
Жена ми прави една още по лесна и без яйца.
2
0
Диана Василева
Благодаря за тази рецепта!Весели празници!
3
1
Marina
Marina
29.03.2015 15:49
Много разбъркана е тая рецепта!!!
3
1
анонимен
анонимен
09.09.2014 00:30
Кое и е лесното?
6
0
Кали
Кали
05.05.2014 15:02
Рецептата изглежда лесна за изпълнение, но обяснението е много объркващо. Мисля, че продуктите трябва да са разделени според това за кое ще се използват, т.е. колко яйца са необходими за блата, колко за крема, колко за украсата, както и захарта. Така както е описано е абсолютна каша.
8
1
Снежана
Снежана
01.05.2014 18:49
Ама тая торта на снимката от блат разрязан на 3 части ли е?
0
0
Веска
Веска
05.03.2014 14:51
Тези сурови белтъци върху тортата!!!
0
1
Ани Канева
Ани Канева
20.01.2015 21:27
Правила съм подобна торта. Суровите белтъци, разбити със захарта, правят т.нар. "целувкен крем" и няма никаква пречка да покриете тортата с него, без каквото и да било запичане. Става много вкусна! Не си играйте да запичате целувки, това ще промени и вкуса на тортата.
2
0
Ваня
Ваня
28.09.2014 23:34
Това си мислех и аз и реших да ги шприцовам върху хартия за печене и да ги изпека (изсуша) като целувки и тогава да ги наредя върху тортата
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии