Кафяв кекс с ром

14/02/2010
от ГароНовак
"Ромът е за кекса, повтаряме, ромът е за кекса, иначе нямаше да стане толкова вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 120
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме гладка смес от 200 г захар, яйцата и какаото. Добавяме разтопеното масло, настърганите ябълки, бакпулвера и брашното. Полученото тесто изсипваме в намазнена тавичка поръсена с брашно.

Печем първо на долен реотан, после и на горен, до момента, в който краищата се от делят от формата. Готовият кекс заливаме с предварително подготвената заливка.

Заливката се приготвя от 100 гр. пудра захар, малко ром и сокът на 1 лимон. Бъркаме докато се получи гладка смес.
подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

mariana
mariana
23.01.2013 18:53
Много е добра рецептата. Ако сложите по малко ябълки се опича по-добре
0
0
Даниела
Даниела
05.12.2010 17:55
2 яйца и 600 грама захар ? Това не е ли малко множко захар за две яйца ?
0
0
Н.Трендафилова
Н.Трендафилова
29.11.2010 18:48
От това кекс не става по начина, по който е обяснено.
Или обяснете по-добре или не публикувайте такива рецепти.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв